Corporate website: Ramen & Deuren

Sollicitatietips

Hoe maak jij als kandidaat meer kans om binnen de Belisol cultuur te passen?


sollitatietips

Weet wie Belisol is!

Zonder goede oriëntatie kun je geen goede keuzes maken en is het niet mogelijk je optimaal voor te bereiden op een sollicitatie. Bedenk wat voor functie je zou willen uitoefenen. Denk hierbij aan welke carrièrestap je wilt maken, welke wensen je graag vervuld wilt zien en hoe dit verenigbaar is met je toekomstige functie binnen Belisol.

Je imago is je visuele CV

Iemand beoordelen op zijn kennis en vaardigheden is evident. Maar vergeet niet dat we een boek ook altijd beoordelen aan de hand van de aantrekkelijkheid van zijn cover. En vandaag, nu we overladen worden met (visuele) indrukken, is dat zelfs meer dan ooit het geval. Imagobewustzijn betekent dat je beseft dat de vorm waarin je jezelf presenteert een essentieel onderdeel is van je totale boodschap. Door middel van de juiste presentatie leg je de nadruk op je kwaliteiten en maak je een verschil met de anderen. Hou rekening met de geldende dresscode van het bedrijf waarvoor je solliciteert. Bij Belisol hechten wij grote aandacht aan je “Personal Brand” en willen we dat je ook begrijpt wat we van je verwachten. Je besteedt de nodige aandacht aan een verzorgd uiterlijk op de werkvloer en draagt het Belisol logo met trots.

Perceptie is alles

Zorg voor synergie met het Belisol bedrijfsimago. Bekijk het ook eens vanuit het perspectief van de  werkgever: 

 • Welke waarden zijn bij Belisol belangrijk?
 • Komt dit overeen met je eigen waarden?
 • Zijn deze waarden in jouw uitstraling terug te vinden?
 • Ben je bereid om deze waarden in de toekomst uit te dragen?

Bedenk welke toegevoegde waarde dit voor jezelf en voor de organisatie zou kunnen hebben. Heb je hierover vragen of is er iets onduidelijk? Wees eerlijk en durf in een open communicatie de onderwerpen aan te halen.

Je ideale Belisol CV

Een CV moet vooral aantrekkelijk, eenvoudig en verzorgd zijn voor de lezer. Hieronder enkele richtlijnen:

 • Zet je studies en werkervaring in omgekeerd chronologische volgorde.
 • Maak je CV zeker niet langer dan 2 pagina's.
 • Wees duidelijk. Sollicitanten zijn soms vaag en slordig. Ze zijn vaak onduidelijk over het feit of een opleiding nu voltooid is of niet en schrijven dat ze ‘tussen 2011 en 2012' bij een werkgever hebben gewerkt.

 

Benadruk je competenties en wat je op professioneel vlak al bereikt hebt

Je CV moet beknopt, duidelijk en goed gestructureerd zijn. Wij willen in enkele minuten kunnen screenen of iemand de geschikte opleiding en ervaring heeft. Duurt het te lang om dit te achterhalen of komen je troeven voor de functie niet goed genoeg naar voor, dan riskeer je aan de kant geschoven te worden.

Je motivatie om te werken bij Belisol

Als werkgever heb je weinig aan een CV, als dit niet vergezeld is van een degelijke motivatiebrief. Hierin kan je toelichten waarom je precies Belisol uitkiest als potentiële werkgever.

Je begeleidende brief

Maak je sollicitatiebrief niet langer dan 1 pagina. De competenties die voor de functie belangrijk zijn, moeten duidelijk in het oog springen. Verdiep je in de specifieke functie bij Belisol en de organisatie zelf en schrijf een brief op maat. Leg duidelijk je (groei)potentieel en motivatie uit om aan de gestelde eisen te kunnen voldoen. Bij Belisol bestaat er een allergie voor spelfouten, die toch nog vaker voorkomen dan je denkt. Ook de tone of voice en een persoonlijke, originele aanpak is zeer belangrijk.

Wees kritisch en maak een zelfanalyse

Wat zijn mijn sterke en mijn zwakke kanten (positieve en negatieve eigenschappen) en in welke mate kan ik ze optimaal inzetten bij Belisol? Om erachter te komen wat je sterke en minder sterke punten zijn, kun je voor jezelf uitpluizen over welke vaardigheden je beschikt, wat je sterke kanten zijn en welke activiteiten je het belangrijkste vindt.

 • Wil jij de vertrouwenspersoon zijn die wij zoeken?
 • Ben je diplomatisch en werk je met de nodige tact?
 • Ben je werkelijk flexibel wat betreft werkuren, taken, collega’s,…?
 • Beschik je echt over de gevraagde ervaring en de vereiste kennis?
 • Ben je perfectionistisch en werk je nauwkeurig?
 • Voldoet jouw profiel aan de functieomschrijving van de Belisol vacature?

Aarzel niet en solliciteer nu!

Breng je vaardigheden in kaart

Een baan vinden is natuurlijk erg belangrijk. Vooral jonge sollicitanten willen in de eerste plaats zo snel mogelijk aan de slag. De ideale job zoeken kan immers later nog. Vaak hebben ze geen enkel besef van wat ze zelf te bieden hebben, of van wat ze zelf fijn zouden vinden aan een job. Daarom is het niet slecht vooraleer je begint met solliciteren, eens de oefening op papier te maken.

 • Voel je je goed met veel mensen om je heen of werk je liever in je eentje?
 • Ben je snel verveeld?
 • Kan je met iedereen opschieten?
 • Kom je graag buiten?
 • Wat apprecieer je het meest aan jezelf (noem drie eigenschappen)?
 • En het minst (noem weer drie eigenschappen)?

Dit soort oefeningen leveren vaak verrassende inzichten op. Het is van belang om deze te kunnen toelichten aan de hand van het functioneren in je toekomstige taken bij Belisol. Bovendien heeft het geen enkele zin om voor een job te gaan die echt niet bij je past.

Persoonlijke contacten met je toekomstige Belisol collega’s

Wanneer je de kans krijgt om persoonlijk op gesprek te komen, haal dan alle troeven uit de kast om je enthousiasme en motivatie aan te tonen . Lever een direct bewijs af van je luistervaardigheid, stiptheid, creativiteit, empathie en overtuigingskracht. Wij zijn steeds op zoek naar medewerkers die samen met ons gaan voor een duidelijke rendementsinvestering in hun en onze toekomst. Telefonisch contact opnemen kan verstandig zijn. Doe dit echter enkel bij die vacatures waar het duidelijk aangegeven is dat de telefonische procedure toegestaan is. Heb wat geduld wat betreft onze feedback. Kandidaten worden vaak door verschillende personen beoordeeld en de hele aanwervingsprocedure vraagt nu eenmaal de nodige tijd. Vermijd om de HR-verantwoordelijke te pas en te onpas te contacteren.